Sponsoring

Waarom sponsoren bij de BinkBank Tour in Sittard-Geleen?

 • Vergroot uw naamsbekendheid met een enorm lokaal, nationaal en internationaal bereik
 • Verbeter uw imago door associatie met het grootste topsportevenement in de regio en de sponsorlink
  met de beste wielerploegen en wielrenners
 • Verbeter uw zakenrelaties door ze als VIP-gasten uit te nodigen

BinckBank Tour 2018

Evenals voorgaande jaren maakt de wedstrijd deel uit van de UCI World Tour, de belangrijkste wielercompetitie  ter wereld. Andere wedstrijden die in deze World Tour verreden worden zijn o.a.: Tour de France, Giro d’Italia,  Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race. Alle UCI World Tour ploegen zijn verplicht met een representatief team aan deze wedstrijden deel te nemen als onderdeel van hun programma. In voorgaande jaren reden topcoureurs zoals Peter Sagan (wereldkampioen), Tom Boonen, Alberto Contador, Vincenco Nibali, Greg Van Avermaet (olympisch kampioen), Marcel Kittel, Niki Terpstra en Tom Dumoulin samen met vele andere topwielrenners door Sittard-Geleen.

De wielerronde is door de UCI World Tour en sterk deelnemersveld uitgegroeid tot het derde grootste sportevenement in heel Nederland en de grootste wielerronde van Nederland en België.

Wielrennen is qua belangstelling de derde sport in Nederland en de tweede in Belgie en qua participatie in beide landen de grootste. Wielrennen wordt gezien als een volkssport waarbij het publiek dichter bij de idolen kan komen dan in welke andere sport ook. Door deze belangstelling en toegankelijkheid van wielrennen en de kwaliteit van het evenement kan de BinckBankTour rekenen op een enorme publieke aantrekkingskracht met zowel lokaal, nationaal als internationaal bereik.

Bereik:

 • TV: (live) uitzendingen door Eurosport, NOS, VRT en L1 (samen goed voor 45 miljoen kijkers wereldwijd).
 • Nieuwsmedia: >1500 berichten in alle landelijke en regionale kranten en nieuwswebsites zoals 1Limburg,
  De Telegraaf, AD, De Limburger, Trouw, Volkskrant, NRC, Het Nieuwsblad (BE) etc.
 • Social Media: enorm social media bereik met >13.000 volgers op Facebook, >16.000 op Twitter.
 • Toeschouwers: honderdduizenden toeschouwers langs het parcours.

BinckBank Tour 2018 in Sittard-Geleen

Op zaterdag 18 augustus 2018 zal de vijfde etappe van de BinckBank Tour starten en finishen in Sittard-Geleen. Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen organiseert deze start en finish op het Tom Dumoulin Bikepark van de Sportzone (nabij het stadion van Fortuna Sittard).

De coureurs rijden via het centrum van Sittard naar het eerste obstakel, de Bergstrasse in Hillesberg. Verdere beklimmingen op het plaatselijke parcours zijn Schatsberg, Stammen, Oude Windraak en de klim naar Sport en Leisure Park Watersley. De renners rijden deze omloop twee keer en passeren alvorens te finishen twee keer de meet op de Veilige Wieleromgeving.

De BinckBank Tour is het grootste topsportevenement in onze regio met internationale allure.

Sponsoring van de BinckBank Tour

Sportsponsoring is een effectief marketingmiddel voor uw organisatie met meetbare effecten voor zowel grote als kleine bedrijven. Het is gericht op het vergroten van uw naamsbekendheid, merk imago en ook werkgevers imago.

Sportsponsoring wekt empathie en een positief markgevoel op omdat het voor de ontvanger van de boodschap niet voelt als reclame. Alle effecten van sportsponsoring samen leiden uiteindelijk tot merkvoorkeur van de ontvangers, zij zullen uw merk of product eerder overwegen wat uiteindelijk kan leiden tot hogere verkoop (bron: Deltalloyd sportsponsoring onderzoek).

 Waarom sponsoren bij de BinkBank Tour in Sittard-Geleen:

 • Vergroot uw naamsbekendheid met een enorm lokaal, nationaal en internationaal bereik
 • Verbeter uw imago door associatie met het grootste topsportevenement in de regio en de sponsorlink
  met de beste wielerploegen en wielrenners
 • Verbeter uw zakenrelaties door ze als VIP-gasten uit te nodigen

Het effect van uw sponsoring kunt u zelf vergroten door eigen PR en marketingactiviteiten rondom de BinckBank Tour. Daarnaast is het een prachtig evenement om uw zakenrelaties uit te nodigen als VIP-gasten.