2017: Dumoulin: ‘Deze eindzege onderstreept mijn veelzijdigheid als renner’

Tom Dumoulin heeft de BinckBank Tour 2017 op zijn palmares bijgeschreven. Zijn leiderspositie kwam op de slotdag niet meer in gevaar. “Het is leuk dat ik me op dit parcours nog steeds kan meten met de beste renners.”

Dumoulin begon aan de slotetappe van Essen naar Geraardsbergen met een voorsprong van vier seconden op Tim Wellens. De kopman van Team Sunweb bouwde in de Gouden Kilometer en met een derde plaats aan de streep voorsprong nog uit tot 17 seconden.

TROTS OP PLOEGMAATS 

“In het begin van de etappe voelde ik nog de vermoeidheid in mijn benen, maar in de finale kwam ik er helemaal door”, reageerde Dumoulin. “Even miste ik de slag na een aanval van Peter Sagan, maar gelukkig zat Sören Kragh Andersen nog in de buurt en kon hij het gat dicht rijden. De voorbije week hebben we getoond dat de ploeg heel sterk is. Ik ben trots op wat die jongens hier gepresteerd hebben.”

“Of ik nog twijfels had over de marge? Vier seconden was sowieso weinig. Een paar jaar geleden zou ik heel nerveus zijn, maar dankzij mijn ervaring ga ik daar nu veel beter mee om. Je weet op voorhand dat je leiderspositie wordt aangevallen, maar daar ben ik heel rustig onder gebleven.”

VEELZIJDIGHEID ALS RENNER 

Voor Dumoulin is de BinckBank Tour zijn tweede eindzege in een rittenwedstrijd na zijn overwinning in de Ronde van Italië. “De Giro was meteen een hele mooie zege. Na een paar slechte ervaringen waarin ik het op de slotdag nog heb weggegeven, was het mij eindelijk gelukt. Deze overwinning onderstreept mijn veelzijdigheid als renner.”

“Ik ben begonnen als renner die het van dit soort koersen moest hebben, maar de laatste jaren ben ik veel meer naar het hooggebergte toegegroeid. Ondanks het feit dat ik twee kilo lichter ben dan in de Ronde van Italië, rij ik nog steeds goed over kasseien. Dat is een aangename vaststelling.”

SCOREN IN EENDAGSWEDSTRIJDEN 

Dumoulin ziet in zijn veelzijdigheid ook zijn kracht. “Ik rij veel verschillende types van wedstrijden, dat houdt me fris en ambitieus. Je kan een beetje van alle walletjes eten. Voorlopig gaat dat goed, al kom ik in eendagswedstrijden nog net iets te kort. Daar zit ik nog niet in de positie voor winst. In de toekomst wil ik daarin stappen zetten.”

Bron: www.sport.be/binckbanktour/2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.