BinckBank Tour 2018 in Sittard-Geleen

Tom Dumoulin Bike Park finishplek voorlaatste etappe BinckBank Tour 2018

Het is de Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen ook dit jaar gelukt om een etappe-aankomst te mogen organiseren in de World Tour.

Op zaterdag 18 augustus vindt de finish van de voorlaatste etappe van de mooiste wielerronde van Nederland en België plaats in het Tom Dumoulin Bike Park.

Er is gekozen voor twee plaatselijke rondes van 50 kilometer. Het parcours doet de volgende pittige heuvels aan, in Munstergeleen het Hetje, de Wanenberg en de Oude Windraak, de Watersley, de Michaelstrasse in Hillensberg (D), de Schatsberg in Oirsbeek, de Weg langs Stammen in Schinnen en de Hagendoornweg in Amstenrade.

Om zo weinig mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken is er geen permanente wegafzetting.

De wielerploegen met Pro Tour status hebben het recht en de verplichting om aan deze wedstrijden deel te nemen, dus de organisatie is verzekerd van de deelname van de topploegen.

Wie herinnert zich niet de etappe van vorig jaar, toen Lars Boom als eerste finishte met in zijn kielzog wereldkampioen Peter Sagan en Greg van Avermaet, de winnaar van de World Tour 2017?

Eindwinnaar van de Binckbank Tour 2017 werd Tom Dumoulin. Zal de wereldkampioen tijdrijden en Giro-winnaar dit kunststukje kunnen herhalen? Of krijgt hij geduchte concurrentie van wereldkampioen Peter Sagan?

Spektakel is in ieder geval verzekerd vanwege de te verdienen punten in het World Tour klassement.

Bron: https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20180207/tom-dumoulin-bike-park-finishplek-binckbank-tour-2018/