SWS

Wereldkampioenschappen Wielrennen 2012

WK 2012De Wereldkampioenschappen Wielrennen vinden in 2012 in Nederlands Limburg plaats. Limburg krijgt de voorkeur boven de andere kandidaten Italië (Genua) en België (Hooglede). Rusland (Sochi) viel in een eerder stadium af.

De Wereldkampioenschappen (WK) Wielrennen 2012 worden van 15 tot en met 23 september 2012 gehouden. Het WK wordt dat jaar voor het eerst volgens een nieuwe structuur verreden. Limburg geniet de primeur. Belangrijkste vernieuwingen zijn de uitbreiding van het aantal wedstrijddagen verdeeld over twee in plaats van één weekend, de invoering van een wereldkampioenschap ploegentijdrit voor sponsorteams (zowel heren als vrouwen), de organisatie van een toerversie en diverse activiteiten op breedtesportgebied. De Wereldkampioenschappen 2012 worden op zaterdag 15 september ingeluid met een cultureel openingsevenement op het Vrijthof in Maastricht en op zondag 23 september afgesloten met een slotmanifestatie in Valkenburg.

Liefst acht zogenaamde Limburgse wielergemeenten worden als start-, finish- of breedtesportlocatie bij de Wereldkampioenschappen Wielrennen Limburg 2012 betrokken. Dit alles in het kader van het Limburgs Wielerplan. Het betreft Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard-Geleen, Landgraaf, Eijsden, Margraten en Beek. De eindstreep bevindt zich telkens in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

De Wereldkampioenschappen Wielrennen werden vijf keer eerder in Limburg gehouden.
De organisatie berust bij de gemeente. Onze Stichting levert hierbij een flinke ondersteuning vanuit de ervaringen opgedaan de afgelopen jaren bij de vele wielerevenementen die wij georganiseerd hebben.

Op zondag 16 september starten op de Markt in Sittard de teams die deelnemen aan de ploegentijdritten voor merkenteams (zowel dames als heren). Op zaterdag zijn de trainingen. Deze dagen zullen tal van  randactiviteiten georganiseerd worden in het teken van de wielersport.
De komende tijd wordt u via verschillende kanalen geïnformeerd over de organisatie, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, routes, parcoursen etc.

Kijk voor meer informatie op www.limburg2012.com en www.sittard-geleen.nl.