Toertocht

Op zondag 19 augustus 2018 is de 9de versie van de toertocht “Rit naar de Gladiolen” voor recreatieve fietsers. Ook dit jaar zal deze tocht u voornamelijk door Zuid-Limburg leiden.

Nadat op zaterdag 18 augustus de deelnemers van de World Pro Tour wedstrijd de BinckBank Tour finishen op het Tom Dumoulin Bike Park, zijn de tourrijders in de gelegenheid om de dag erna te proeven hoe het is om op een kasseistrook te rijden of een klim van 20% te bedwingen, dit is allemaal mogelijk op het Tom Dumoulin Bike Park.

Deze editie voert voor een gedeelte over het parcours welke de profrenners de dag ervoor hebben afgelegd, het is mogelijk om 65 km, 105 km(1000 hoogtemeters) of 135 km(1200 hoogtemeters) af te leggen. Na de eerste lus van 65 km komt men terug bij het Fortuna stadion te Sittard, waar een pauze kan worden ingelast en sportdrank en voeding klaarstaat. De volgende heuvels zijn o.a.in het parcours opgenomen: Daalhemmerberg, Sibbegrubbe, Dode Man en Cauberg.

Meer informatie over kosten, reglement en inschrijving is te vinden op de pagina Inschrijving. Of mail naar:  toertocht@wielerpromotionsittardgeleen.nl

Toertocht Rit naar de Gladiolen 2016