Top deelnemersveld in Binckbank Tour

De Binck Bank Tour start op maandag 13 augustus in Heerenveen, waarbij Bolsward de finish plaats is van deze eerste etappe. Voor de 14de keer krijgt het Belgisch en Nederlands publiek de mogelijkheid om de beste wielrenners van de wereld dicht bij huis  aan het werk te zien.  De kans dat een klassiek geschoold renner deze 7 daagse  World Tour etappewedstrijd zal winnen is groot.

Op de erelijst staan Niki Terpstra (2016), Tim Wellens (2014, 2015), Zdenek Stybar (2013) en Lars Boom (2012) die tevens afgelopen jaar de etappe in Sittard-Geleen won.

Deze 4 behoren ook in deze editie tot de topfavorieten voor de eindzege, aangevuld met Greg van Aevermaet, die in de afgelopen Tour de France maar liefst 8 dagen de gele trui droeg, een andere kanshebber is Sep Vanmarcke, ook de winnaar van de Amstel Gold Race Michael Valgren Andersen van de Astana ploeg behoort tot de kanshebbers evenals zijn ploeggenoot Magnus Cort Nielsen, die in de Tour de France dit jaar de 15de etappe op zijn naam wist te zetten in de rit naar Carcassonne.

Op dag 2 is er een tijdrit van 12,7km in Venray, kanshebbers in deze rit zijn Jos van Emden en Stefan Kung. Er zijn ook 4 vlakke ritten waarbij verwacht wordt dat deze in een massaspurt zullen eindigen, de top sprinters zijn natuurlijk 2voudig Tour etappe winnaar Dylan Groenewegen  en Marcel Kittel maar ook het aanstormend Nederlands talen Fabio Jakobsen van Quick Step behoort tot de favorieten, of  we Caleb Ewan bij de favorieten mogen plaatsen is nog afwachten.

De spanning zal er tot op het laatste moment in deze koers zijn, op zaterdag is er de rit van Riemst naar Sittard-Geleen, over 182 km waarbij 2 keer het Tom Dumoulin Bike park wordt aangedaan, waar tevens de finish is, er zijn 2 lokale rondes van 45 km,  deze rit voert over een heuvelachtig parcours, ook Duitsland wordt aangedaan, waarbij de Bergstrasse in Hillensberg als scherprechter zal dienen.

Op de laatste dag is de finish in Gerardsbergen en zullen we weten wie de opvolger van Tom Dumoulin gaat worden.

Niet alleen wordt er gestreden om het algemeen klassement, waarbij de groene trui en het gouden tandwiel, tot de prijzen behoort, ook is er een prijs voor het puntenklassement en de prijs voor de strijdlust. Al met al een prachtige wedstrijd met 23 ploegen (18 World Tour en 5 wildcards)  met elk 7 renners, in totaal 161 renners.