SWS
Rotator Placeholder Image
 

BinckBank Tour

Na 12 jaar Eneco Tour, heeft de grootse wielerronde van Nederland een nieuwe naamdrager en hoofdsponsor: BinckBank Tour (bekijk hier een introductievideo)

Vanaf 2002 heeft de Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg jaarlijks de aankomst en start van een etappe van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour) georganiseerd. Ook in 2017 zal de BinckBank Tour de gemeente Sittard-Geleen aandoen. Op vrijdag 11 augustus 2017 zal de vijfde etappe van de BinckBank Tour starten en finishen in Sittard-Geleen.

Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen organiseert deze start en finish op de gloednieuwe Veilige Wieleromgeving van de Sportzone (nabij het stadion van Fortuna Sittard).
De coureurs rijden via het centrum van Sittard naar het eerste obstakel, de Bergstrasse in Hillesberg. Verdere beklimmingen op het plaatselijke parcours zijn Schatsberg, Stammen, Oude Windraak en de klim naar Sport en Leisure Park Watersley. De renners rijden deze omloop twee keer en passeren alvorens te finishen twee keer de meet op de Veilige Wieleromgeving.